Veszelytelenítés, vakolat javitás

Veszélytelenítés, vakolat javítás

Vállalunk épületek külső homlokzatán meglazult, megrepedezett, táskásodott vakolat    veszélytelenítést, vakolat javítást, színezést, festést.

Az időjárásnak kitett s általában vízzel érintkező külső cementkötésű burkolatokból a kötőanyagokat a víz kimossa az évtizedek alatt,  így azok elválnak meglazulnak a falazattól s a nagy magasságtól igen veszélyessé válnak még a kisebb darabok is. Ezekben az esetekben gyors segítség lehet a veszélytelenítés. Nagy előny ilyenkor az alpin technika, mert nem kell beállványozni vagy  létrán egyensúlyozni.

Ha anyagi okokból  nincs mód a vakolat rövid időn belüli visszajavítására, általában azt szoktuk  javasolni a  hogy a megmaradt még ép vakolat kezelését, a további állagmegóvás érdekében. Gúzolásal azaz kellősítésel, vagy tapadóhíd kialakításával élőzük meg a további  vakolat omlást.
A kellősítés az ami víz, cementes homok keverékét jelenti ( 1:3 arányban )

Előszeretettel használjuk a modern zsákos vakolat készítményeket amiket gyorsan és hatékonyan lehet felhordani a falazatra. Nem mindegy milyen falazatra vakolunk fagy-, por-, sókivirágzás és laza részektől mentesnek kell legyen. Nagy előnyt jelent vastagabb vakolatnál a vakolat erősítő háló alkalmazása, illetve második simító vakolat felhordása. A vakolatokat legjobban a nemes vakolatok, illetve festékek óvják meg az időjárás viszontagságaitól.

033
Veszelytelenítés

 

 

20161019_125351