Festés, Mázolás,

  Festés, Mázolás,

p1040896

Homlokzat festés, színezés

Egy épület jellegét, szépségét kétségtelenül homlokzata festése határozza meg a legnagyobb mértékben. Sok szempont létezik és rengeteg lehetőséggel találkozunk amikor úgy döntünk, hogy új színekbe öltöztetjük épületeinket.

A homlokzatfestés, egyik nagyon fontos célja az állagmegóvás. Egy szakszerűen kivitelezett festés, hosszú évtizedeken át védi a falakat, óvja annak szerkezetét a rossz időjárási és egyéb behatásoktól. Mint azt tudjuk, a napfénynek és a csapadéknak igen erős romboló hatása van.

A falszerkezettől függően fel kell mérni, hogy milyen igénybevételek érik, érhetik a falat és ennek megfelelő anyagokat kell választani. Állagmegóváson azt értjük hogy folyamatosan védjük a vakolatot különféle nemes vakolatokkal, vagy kültéri festékekkel. Ezek felhordása néha sokall egyszerűbb és költséghatékonyabb alpintecnikával.

Mázolás

Szinek az eberekben érzéseket és hangulatot gerjesztenek. Persze nem csak ezért festünk, mázolunk tárgyakat, szerkezeteket. Hanem hogy azokat megóvjuk a különböző mechanikai vagy vegyi estlegesen az időjárás okozta kellemetlen  hatásától. Épületeken általában széldeszkák s más fa burkolatokat kell időszakosan felújítani átfesteni. Ilyenkor illik betartani a szakszerű felületkezelő előírásokat főleg a festékek által kívánt utasításokat. Itt gondolhatunk a rétegek száradására vagy a megfelelő felületek előkészítésére.

p1010235

Festés, mázolás, kézi- gépi megoldással!