Favágás

Feszélyes favágás, fák fiatalitása

A fák megfelelő ápolásával, időben történő metszésével megelőzhetőek a kisebb nagyobb anyagi károk.

 

kep120140614_141531

Több  évek tapasztalatával állunk az Ön rendelkezésére elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében.
A fakivágást, vissza fiatalítást (metszés), veszélyesen megdőlt vagy leszakadt ágakat, elsősorban alpintechnikával vagy kosaras emelő segítségével végezzük. A hasznos fa illetve lomb elszállítását is tudjuk  vállalni.

Azokat a fákat, amiket nem lehet dönteni, darabolni a helyhiány miatt, esetleg kosaras emelővel sem lehet megközelíteni, úgynevezett mászóvasas és kötéltechnika segítségével tudjuk megközelíteni, darabolni, bontani.

A faápolás szempontjából a sebek kezelése fontos, mert a sérülések utat nyitnak a különféle káros mikróbák, főleg a kórokozó gombák számára, melyek a fatest korhadását is okozhatják. Ezért a sebek hegszövettel való teljes lezáródásáig gondoskodnunk kell azok lezárásáról és fertőtlenítéséről. Ezt sebkezelő anyagokkal érhetjük el.

Motorfűrészek időszakos biztonsági felülvizsgálatát. Az EBSZ (15/1989. (X. 8.) MÉM rendelet) és a vonatakozó szabványok írják elö.

telo-094

A fák kivágásának szabályozásáról a 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet rendelkezik.
Favágás díja

A favágásra, egyéni szemrevételezés után tudunk írásos árajánlatot tenni. Az ár függ a fa fajtájától, méretétől, megközelíthetőségétől, a munkaterület alatt elhelyezkedő tárgyaktól, stb…

Kisebb fák, -6m -ig: 30 000 – 50 000 Ft

Közepes fák, 6-10 m -ig: 50 000 – 90 000 Ft

Nagy fák, 10- m től: 90 000 Ft -tól

Hulladék elszállítása!
Ha a zöldhulladék birtokos a zöldhulladékot másnak átadja – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretében történő átadás kivételével -, meg kell győződnie arról, hogy az átvevő az adott hulladék szállítására, közvetítésére, kereskedelmére, illetve kezelésére vonatkozó hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezik, vagy az adott hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges nyilvántartásba vétele megtörtént.